Binnen en buiten de (Eendracht) lijntjes

Uitkomsten Algemene ledenvergadering: over belangrijke beslissingen tot voorzitterloze vereniging

www.eendrachtarnhem.nl

De goed bezochte Algemene Ledenvergadering van vrijdag 19 oktober heeft een aantal besluiten tot gevolg gehad die de nodige veranderingen binnen de vereniging teweeg zullen brengen.

Club Collect

De vergadering is akkoord gegaan met het voorstel van het bestuur om per 1 januari 2019 de contributie-inning voor de spelende leden (minus de GelrePas betalingen) via ClubCollect te laten gaan verlopen. Dit bedrijf heeft speciaal voor verenigingen een contributie betaalsysteem opgezet dat bestuurlijk ontzorgt zonder dat een bestuur de regie over de belangrijkste inkomstenbron van de vereniging verliest.

Club Collect is niet zomaar een bedrijf. De Europese Commissie reikt jaarlijks de prestigieuze Seal of Excellence prijs uit voor het beste innovatieve business model en ClubCollect heeft dit jaar de prijs voor beste SME (Small, Medium Enterprise) in ontvangst mogen nemen! Eendracht Arnhem, contributie-inning en ClubCollect gaan dus een nieuwe drie-eenheid vormen die de vereniging alleen maar sterker maakt. Een ontwikkeling die wij van de redactie van harte toejuichen.

Nieuwe verlichting trainingsveld

De vergadering is akkoord gegaan met het voorstel van het bestuur om het trainingsveld te voorzien van SumLed sportverlichting. De apparatuur (T Serie 1200) gaat geleverd worden door LedsGoEco.

SumLed sportveldverlichting staat voor een perfecte combinatie van de nieuwste ledtechnologie en een optimaal design. Dit zorgt ervoor dat het sportveld optimaal verlicht is en er zo min mogelijk licht naast het veld valt. Dankzij de nieuwste Lumiled-technologie en de geavanceerde MeanWell driver is de lichtoutput (lumen per watt) hoog en een lange levensduur gegarandeerd. De SumLed armaturen zijn zeer zuinig in gebruik, onderhoudsarm en staan garant voor een lange levensduur. Wij van de redactie hebben nu al zin om te gaan trainen.

 

Open Club Kompas

De vergadering is akkoord gegaan met het voorstel van het bestuur om als uitgangspunt voor het nieuw te schrijven beleidsplan de Open Club gedachte te omarmen. Van nu af aan is de:

Missie van Eendracht Arnhem:

om als Open Club met voetbal als (ver)bindend middel de huidige maar ook toekomstige generaties aan het prachtige eeuwenoude Eendracht Arnhem verenigingsleven te binden.

Doel van Eendracht Arnhem:

de vereniging echt deel uit te laten maken van het leven in het stadsdeel waarin ze haar domicilie heeft: Presikhaaf.

Visie van Eendracht Arnhem:

de Open Club gedachte is de weg naar een toekomstbestendige vereniging. Open betekend echter niet vrijheid en vrijblijvendheid. Open kan alleen open functioneren als er duidelijke kaders en een sterke verengingsstructuur aanwezig is. Openheid door en dankzij regels. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar het vormt de basis voor toekomstbestendig Eendracht Arnhem verenigingsleven. 

De naam van het nieuw te schrijven beleidsplan is al bekend: Eendracht Arnhem’s Open Club Kompas. Nu (vinden wij van de redactie niet onbelangrijk, toch?) de inhoud nog.


Nieuw erelid

Op voordracht van het bestuur is de vergadering akkoord gegaan met het benoemen van Frits Kop tot ERELID van de vereniging. Het enige wat wij daarop kunnen zeggen: NU PAS? Dik verdiend natuurlijk. Frits, ook namens de redactie van harte gefeliciteerd.

Voorzitterloze verenging

Na negen jaar heeft Henk Kamerbeek afscheid genomen als voorzitter van de vereniging. Gelukkig blijft hij al zijn andere werkzaamheden wel gewoon voor de vereniging uitvoeren. Wij van de redactie vergelijken het voorzitterschap van de vereniging altijd een beetje met het bondscoachschap van ons nationale voetbalelftal. Iedereen vindt wat van je en als het even tegenzit of niet naar de zin gaat is er maar 1 schuldige. Grootste verschil is dat een nieuwe bondscoach altijd zo gevonden is en de zoektocht een nieuwe voorzitter tegenwoordig (en niet alleen bij Eendracht) zomaar een paar jaar kan duren.

Even voor alle duidelijkheid. Besluiten worden bij Eendracht Arnhem altijd door het voltallige bestuur genomen. De voorzitter is de (on)gelukkige die ze vaak als eerste naar buiten mag uitdragen. Het ligt dus nooit aan de voorzitter, het ligt altijd aan het bestuur. En aangezien het bestuur altijd door de leden gekozen wordt ligt het dus eigenlijk aan de leden (u)zelf. En natuurlijk doet het bestuur wel eens iets wat minder goed. Maar laten we eerlijk zijn. Wie doet dat niet???

 

Henk, hartstikke bedankt voor alle tijd en inzet die je als voorzitter in de club gestoken hebt. Negen jaar zijn maar 2 kleine woordjes maar behelzen natuurlijk een gigantisch lange tijd, een unicum binnen de hedendaagse (Arnhemse) voetbalwereld. Fijn dat je al je overige werkzaamheden gewoon blijft doen en misschien nog wel zal uitbreiden. Petje af en een diepe buiging van ons van de redactie.


Maar vooral heel veel respect, respect en nog eens respect.Terug naar boven