Binnen en buiten de (Eendracht) lijntjes

ClubCollect, contributie-inning anno 2019 voor spelende leden

www.eendrachtarnhem.nlBeste (spelende) leden,

 

de afgelopen tijd is het bestuur bezig geweest met het verbeteren van het innen van een van de belangrijkste inkomsten binnen de vereniging, namelijk die van de contributie. Het innen van contributie is een tijdrovende klus, waar vooral voor de penningmeester veel administratie bij komt kijken, en waar tegenwoordig veel slimmere oplossingen voor op de markt zijn.

 

Om het contributie-inningsproces voor spelende leden te stroomlijnen gaan we vanaf januari 2019 dan ook werken met ClubCollect; een online tool die een aantal stappen van het factureren automatiseert, waaronder het versturen van betaalverzoeken en herinneringen, en het verwerken van betalingen. Daarnaast biedt ClubCollect ook voordelen voor jou als lid. Met dit systeem kun je er namelijk voor kiezen om in termijnen te betalen, en bepaal je gemakkelijk zelf op welke datum het geld wordt afgeschreven. Je krijgt daarnaast een persoonlijke betaalpagina met een factuuroverzicht, waarin je bijvoorbeeld zelf je gegevens aan kunt passen of een vraag kunt stellen aan de penningmeester.

 

Hoe werkt het precies?

ClubCollect is geen incassobureau, maar een online facturatiemodule die onze penningmeester ondersteunt bij het innen van contributiegelden. Vanaf januari ontvang je van ClubCollect een betaalverzoek met een link naar jouw persoonlijke betaalpagina per e-mail, sms of per brief. Op jouw persoonlijke betaalpagina kies je, afhankelijk van de instellingen van de vereniging, of je betaalt in termijnen en welke betaalmethoden je gebruikt, namelijk iDeal, automatische incasso of bankoverschrijving.

Betaal je het liefst in termijnen? Dan verlopen de betalingen altijd via automatische incasso of bankoverschrijving en rekent ClubCollect een administratieve bijdrage (van 1 euro per termijn) . Je bepaalt zelf op welke dag de betaling wordt afgeschreven, en voorafgaand aan iedere afschrijving ontvang je ook nog een aankondiging. Zo ben je altijd op de hoogte, en kun je ervoor zorgen dat je op tijd de overschrijving inplant!

 

Gegevens delen

Om de dienstverlening uit te kunnen voeren delen wij als vereniging enkele persoonsgegevens met ClubCollect, waaronder je naam, e-mailadres, woonadres, bankgegevens, telefoonnummer en het te voltooien betaalbedrag.

Je persoonsgegevens zullen nooit zonder toestemming worden verspreid of gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk het Privacy Statement op de website van ClubCollect voor een exacte beschrijving van de gegevensverwerking. Het bedrijf  verwerkt de persoonsgegevens geheel in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

 

Voor alle duidelijkheid

Voor niet spelende leden & donateurs veranderd er niets. Zij mogen op de voor hun oude vertrouwde wijze hun contributieverplichting blijven voldoen. Of ……. ze moeten zelf aangeven ook naar dit nieuwe moderne, flitsende en voor de penningmeester tijdbesparende systeem over te willen stappen. Dan gaan wij kijken of we het ook voor hun op een zo een aantrekkelijk mogelijke manier kunnen inkleden.

Maakt iemand voor het betalen zijn contributie gebruik van de GelrePas dan is deelname aan ClubCollect geheel uitgesloten. Voor die contributie-inning moeten wij de wijze van declareren van de gemeente Arnhem blijven hanteren.    Terug naar boven