• Eendracht Arnhem in één klap niet 1, maar 2 bestuursleden rijker

  24 jun 2019
 • Het ene moment ben je nog zoekende naar een nieuwe voorzitter, het andere moment ben je als vereniging in één klap 2 bestuursleden (dhr. Peter Simonides en dhr. Ben de Ridder) rijker. Wat kan het toch ook vreemd lopen in het (verenigings)leven.

  Na een knap stukje voorwerk van de commissie van knappe bollen (je weet wel, die zich met de zoektocht naar een nieuwe voorzitter bezighield) heeft het bestuur Peter Simonides bereid gevonden om de functie van voorzitter op zich te nemen. De naam Simonides heeft natuurlijk een bekende klank binnen de vereniging.  Peter zelf is in het verleden jarenlang binnen de jeugdafdeling actief geweest, terwijl zijn vader, Piet Simonides, begin jaren 80 zelf enkele jaren de voorzittershamer van de vereniging gehanteerd heeft. Soort van Zo vader, zo zoon dus. Zoals het een goed gebruik is binnen de voetbalwereld om grote talenten geleidelijk te brengen, zo zal ook Peter naar het voorzitterschap toe gaan werken. De komende maanden loopt hij volledig met het bestuur mee, waarna hij in oktober na goedkeuring van de jaarlijkse algemene ledenvergadering officieel als voorzitter aan de slag zal geen.

  Ben de Ridder is natuurlijk een bekende naam binnen de Arnhemse voetbalwereld. Jarenlang voorzitter geweest bij MASV en eigenlijk via de trainer van het eerste elftal van afgelopen seizoen, Vincent Selhorst, bij de vereniging terecht gekomen. Een paar keer komen kijken bij een wedstrijd, een babbeltje langs de lijn, een wat serieuzer gesprek in de kantine, een echt serieus gesprek in de bestuurskamer en voor je het weet ben je als vereniging in een keer een heel stuk bestuurservaring rijker. Bedoeling is dat Ben samen met Ed van de Laar aan de slag gaat met het project om zowel de vereniging (aangaan van samenwerkingsverbanden) als het sportpark (herinrichting velden met daarbij aanleg kunstgrasveld) door te ontwikkelen om zo een solide basis voor de toekomst te creëren.

  Maar voordat Ben daarmee aan de slag gaat heeft hij zich nog een ander doel voor ogen gesteld: het op korte termijn verbeteren van de communicatielijnen binnen de vereniging, iets waar wij van de redactie wel beeld bij hebben. Het bestuur blijkbaar ook. Ze hebben dan ook besloten om hem direct op ad interim basis als bestuurslid PR & Communicatie aan te stellen, waarna de ledenvergadering in oktober ook zijn aanstelling officieel verder zal moeten bekrachtigen.

  Uiteraard wensen we zowel Peter als Ben heel veel succes en bestuurlijk plezier binnen de vereniging. Welkom bij de club, welkom bij (bestuurlijk) Eendracht Arnhem