• In Memoriam

  Afgelopen week bereikte ons het vreselijke bericht dat ons lid Jaap de Knegt  is overleden. Jaap sukkelde al enige tijd met zijn gezondheid. De laatste dagen ging hij helaas snel achteruit.

  Jaap kwam als 12 jarige jongen bij Eendracht voetballen op ons toenmalige complex op Cranevelt. Zijn keeperstalenten waren al snel duidelijk, zodat hij al op zeer jonge leeftijd zijn opwachting maakte in ons eerste elftal. Deze talenten werden ook opgemerkt door andere verenigingen met name door Zuid Arnhem. Zelfs De Graafschap kreeg Jaap in het vizier, zodat een overstap naar deze grote vereniging al snel gerealiseerd werd.

  Na zijn actieve loopbaan als keeper behaalde Jaap  zijn diploma oefenmeester 1 en trainde meerdere clubs uit de regio, zoals Bennekom, Ede Westermeijer, Eendracht en AVW '66. RKPSC was zijn eerste club als trainer . Jaap was een voetbalman in hart en nieren.  Ik was aanwezig bij de afscheidsreceptie van zijn laatste club als trainer,  te weten AVW '66. Het afscheid ontroerde hem duidelijk.

  Jaap heeft zich altijd voor meer dan 100% gegeven voor de door hem getrainde verenigingen en ging vaak koffie drinken bij de vrijwilligers in de ochtenduren.

  Eendracht volgde hij ook nog steeds. Regelmatig was hij op de zondagmiddagen nog te zien . De slechte resultaten van de laatste tijd deden hem pijn. Dat Vincent Courbois is aangesteld als nieuwe trainer deed hem goed.

  Namens het bestuur van Eendracht Arnhem wensen wij Truus de Knegt (achter) kleinkinderen, alsmede de overige familieleden veel sterkte bij het verwerken van dit zo grote verlies.

   

  Ter nagedachtenis aan Jaap volgt hieronder nog een gedichtje van Toon Hermans.

   

  Ik heb gehuild, gelachen en gevochten.

  Ik lag in warme bermen.

  Ik hief het glas, het viel in duizend scherven.

  Ik wist de hemel toch weer blauw te verven.

  Ben blijven pogen al verbranden al mijn schepen.

  Ik heb gehaald, gefaald en heb hem vaak geknepen.

  Er was applaus.

  Maar nu ik ga zeg ik  DANK U WEL.

  Ik heb genoten

   

  Namens het Bestuur van Eendracht Arnhem

  Frits Kop