• Veilig sportklimaat

  Veilig Sportklimaat

  Sport levert prachtige momenten op en sport is leuk om te doen! Niet voor niets staan iedere week miljoenen Nederlanders op en rond het sportveld, de baan of het bad. Sport brengt mensen samen, zorgt dat ze gezond blijven, maar vooral dat ze plezier hebben. Meestal dan. Want soms gaat het mis. Een scheldpartij, wat duw- en trekwerk, een serieuze vechtpartij op het veld of seksueel grensoverschrijdend gedrag, pesten of intimideren. Het is maar een beknopte opsomming van alles wat je buiten je vereniging wilt houden.

  Eendracht Arnhem hecht groot belang aan een Veilig Sportklimaat voor iedereen die lid van de vereniging is of de vereniging bezoekt. Helaas ontkom je daarbij niet aan een stuk  regelgeving waarin we uitleggen hoe we verwachten dat we bij de vereniging met elkaar omgaan en welke maatregelen we nemen om misstanden te voorkomen.
  Sportplezier, daar gaat het om, ook al moeten we daar misschien onplezierige maatregelen voor nemen.

  Eendracht Arnhem zet grensoverschrijdend gedrag buitenspel is de basis waar we ons allemaal aan moeten houden. Neem goed notie van de inhoud, want bij gebleken grensoverschrijdend gedrag kom je er met een makkelijk gegeven woordje sorry niet van af.
 • Klik op bovenstaande afbeelding om
  Eendracht Arnhem zet grensoverschrijdend gedrag buitenspel
  te downloaden.

 • Klik op bovenstaande afbeelding om de Algemene gedrags- en
  FairPlay regels
   te downloaden