• Persbericht, Amsterdam 15 mei 2024
  VriendenLoterij steunt voetbal vereniging Eendracht Arnhem met 5.000 euro
  Een grote verrassing voor VV Eendracht Arnhem. De vereniging is namelijk uitgeroepen tot Club van de Week en ontvangt een eenmalige bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De club gaat de bijdrage gebruiken om een pannaveld voor de jeugd te realiseren.
  Dick Veldman, bestuurslid van voetbalvereniging Eendracht Arnhem: "Met de 5.000 euro die we als Club van de Week hebben ontvangen, kunnen we een pannaveldje (klein omheind voetbalveld) voor de jeugd realiseren op ons sportcomplex. Deze bijdrage is belangrijk voor ons, omdat het ons als vereniging dichter bij ons doel brengt om meer en betere faciliteiten voor de jeugd uit de wijk te realiseren. In de wijk waarin onze vereniging zich bevindt, wonen relatief veel mensen met een kleine portemonnee. We willen kinderen, ongeacht hun achtergrond, de mogelijkheid bieden om te sporten en bewegen in een veilige en gezonde omgeving. Daar helpt het pannaveld ons enorm bij!"
  ‘Clubs van de Week’
  Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich aanmelden op www.clubsvandeweek.nl.
  Extra financiële steun
  Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt.
  EINDE PERSBERICHT